A rendszer védelme fagyás ellen

A Sentinel X500 egy inhibitort tartalmazó, többcélú fagyásgátló adalék, amely úgy lett kifejlesztve, hogy korrózió elleni védelmet biztosítson, megakadályozza a vízkő képződését, a hidrogénfejlődést és szabályozza a pH értéket a fűtési rendszerben.

A Sentinel X500 minden típusú vízben, kemény és lágy vizekben is alkalmazható. Az alacsony toxicitású készítmény színtelen és nem igényel nagy pontosságú adagolást.

A legjobb eredmény elérése érdekében a központi fűtési rendszert az előírásoknak megfelelő módon át kell mosni a Sentinel X500 inhibitort tartalmazó fagyásgátló adalék alkalmazása előtt

  • új és hat hónapnál nem régebben üzemelő rendszerek esetében Sentinel X300-al,
  • régi rendszereknél pedig Sentinel X400-al.

Adagolás

A Sentinel X500 adagolását a kívánt fagyvédelem szintje alapján kell meghatározni.

  • 20 %-os mennyiségben -6 °C-ig,
  • 30 %-os mennyiségben -11 °C-ig,
  • 35 %-os mennyiségben pedig -15 °C-ig biztosít fagy elleni védelmet

Egy kanna 20 literes Sentinel X500 biztosítja egy tipikus, melegvíztároló tartályt és radiátorokat tartalmazó háztartási rendszer fagyvédelmét -6 °C hőmérsékletig.

Legalább 20%-os koncentráció szükséges a korróziógátló és vízkőképződést megakadályozó hatás eléréséhez. A Sentinel teszt készlet használható annak igazolására, hogy ezt az adalékkoncentrációt elérték. A pontos glikol koncentráció meghatározásához refraktométerre van szükség.

A legjobb eredmény akkor érhető el, ha a rendszert a BS7593:1992 előírásainak megfelelően kitisztítják és átmossák; új és hat hónapnál nem régebbi rendszerekben a tisztításhoz Sentinel X300-at, a régi rendszerekben pedig Sentinel X400-at kell használni.

Ha a rendszer a hőcserélőben levő vízkőlerakódások miatt már zajos, a Sentinel X500 mellé Sentinel X200-at is kell adagolni.

Beadagolás a fűtőrendszerbe

 Nyitott rendszerek: a beadagolás történhet a tágulási tartályon keresztül, vagy a Sentinel adagolóedény alkalmazásával.

Zárt rendszerek: Ha a rendszer üres, akkor a termék a rendszer bármilyen kényelmesen hozzáférhető pontján beadagolható feltöltés előtt. Ha a rendszer tele van, használják a Sentinel adagolóedényt a feltöltőkörön, vagy más hozzáférési ponton történő beadagoláshoz.

Biztonságtechnikai előírások

A hátlapon megadott információk lehetővé teszik a megfelelést az „Egészségre veszélyes anyagok szabályozása” (1989) című jogszabályban megadott követelményeknek. Kérésre a termék biztonsági adatlapját rendelkezésre bocsátjuk.