Szerkezeti kialakítás

A SPIROCOMBI kombinált levegő- és iszapleválasztó kialakítása hasonló a SPIROVENT levegőleválasztó vagy a SPIROTRAP iszapleválasztó készülékekhez. A kombinált készülékek belsejében is különleges kialakítású Spirocső található, amely egy rézcsŐre forrasztott rézdrót fonatból áll. A betét leválasztja a lebegő szennyeződéseket és az erre a célra szolgáló ülepítő fenékben leülepíti. Másrészt leválasztja a folyadékban áramló levegőbuborékokat és gondoskodik arról, hogy a ház tetején lévõ légkamrába felszálljanak. A ház felsõ részén elhelyezett automata légtelenítõ szelep a leválasztott és a légkamrában összegyűlõ levegõt automatikusan kivezeti. A készülék alján összegyûlt szennyeződés egy leeresztő csapon keresztül üzem közben is eltávolítható.

A ház oldalán lévő leeresztõszelep a rendszer feltöltésekor a levegőleválasztóba kerülõ nagyobb mennyiségű levegő, valamint az üzem közben a vízszint tetején öszegyűlő úszó szennyezõdések eltávolítására szolgál.

A bronz házzal készült leválasztók menetes, a hegesztett acél házzal készültek karimás vagy hegesztőtoldatos csatlakozással kaphatók. Az acél házas, nagyobb méretû levegõ leválasztók szerelésének megkönnyítésére a ház tetején két felfüggesztő szem található.

Előnyök

  • Egyesíti a SPIROVENT levegőleválasztó és a SPIROTRAP iszapleválasztó előnyeit.

Alkalmazási terület, beépítés

A kombinált készülékek elsősorban hűtési rendszerekben használatosak. Beépítési helyük szempontjából a levegő kiválás helye a mérvadó, ezért a készülékeket mindig a rendszer legmelegebb pontján kell beépíteni, a hűtőberendezéseknél közvetlenül a hűtőgép elé, míg fűtésnél a kazán kilépőoldalára.

A normál kialakítás max. 1 m/s áramlási sebességig alkalmazható, efölött, max. 3 m/s sebességig különleges kialakítású, nyújtott házú Hi-Flow típus a megfelelő.

Kiviteli változatok

Vízszintes csővezetékbe építhető változat, bronz házzal

Rendelési szám: AC 022…100

 

Vízszintes csővezetékbe építhetõ változat, acél házzal

Rendelési szám:

Hegesztõtoldatos: BC 050L-…300L

Karimás: BC 050F…300F

 

Szétszerelhető, vízszintes elrendezés, acél házzal

Rendelési szám:

Hegesztőtoldatos: BD 050L..300L

Karimás: BD 050F…300F

 

Hi-Flow típus nagyobb sebességû hálózathoz

Hegesztőtoldatos: HC 050L…300L

Karimás: HC 050F…300F

 

Szétszerelhetõ ház:

Hegesztőtoldatos: HD 050L…300L

Karimás: HD 050F…300F

 

Más anyagminőséggel (pl. korrózióálló), más üzemi nyomásra

(max. 25 bar) és hõmérsékletre (max.200 °C) külön megrendelés

esetén.

Képek a termékről


Ha többet szeretne megtudni a kombinált leválasztókról kérjük látogasson el a Műszaki adatok menüpontba.