A Sentinel X200 egy nem savas kémhatású termék, amelyet a központi fűtési rendszerekben lerakódott karbonát alapú vízkő feloldására fejlesztettek ki.

Megjegyzés: A vízkőlerakódás a rendszerekben hatásfokcsökkenéshez, zajproblémákhoz és a kazán hőcserélőjének megrongálódásához is vezethet. Sok probléma vezethető vissza a rendszerek konstrukciójára, vagy mechanikai problémákra. Fontos ezeket ellenőrizni a vegyszeres megoldás alkalmazása előtt.

Alkalmazás

  1. Mindenek előtt vízmintát kell venni a rendszerből, és meg kell azt vizsgálni. Ha a minta szennyezett, vagy  vas jelenléte kimutatható benne, a rendszert Sentinel X400 iszapeltávolító szerrel kell kezelni.
  2. Adjanak a rendszerhez annyi Sentinel X200-at, hogy kb. 1 %-os oldata alakuljon ki a rendszerben. Egy 1 literes palack megfelelő kezelést biztosít egy tipikus háztartási rendszer számára, amely forróvíztároló tartályt és radiátorokat tartalmaz. Nagyobb adagban alkalmazva nem okoz problémát, sőt ennek gyakran kedvező hatása van.

    Ugyanekkor adjanak a rendszerhez kb. 1 %-os mennyiségben Sentinel X100-at, vagy megfelelő mennyiségű Sentinel X500 inhibitort tartalmazó fagyásgátlót is (ennek adagolásához lásd az X500 leírását).

    A termék beadagolása történhet a hidegvíz betáplálásnál, vagy egy radiátoron keresztül is. Zárt rendszerek esetében, ha rendelkezésre áll egy Sentinel adagolóedény, akkor a vegyszer a feltöltőkörön keresztül is beadagolható.

  3.  Helyezzék üzembe ismét a központi fűtési rendszert a normál módon. A Sentinel X200, a Sentinel X100 (vagy a Sentinel X500) kiegészítő adaléka; bármeddig benne maradhat a rendszerben.