Biológiailag lebomló öblítő- és tisztítószer

A Sentinel X800 Jetflo minden általánosan előforduló fémhez és ötvözethez alkalmazható, beleértve az alumíniumot is. A tisztítási művelet után leürítés, majd gondos átöblítés szükséges, valamint Sentinel X100, vagy szükség szerint X500 védőszer – inhibitor használata ajánlott.

Jellemzők és előnyök

 • Speciálisan a Jetflush4 nagynyomású öblítőgéppel együtt történő használatra fejlesztették ki, elsősorban hőcserélők vízkő- és iszaplerakódásainak gyors eltávolítására
 • Nagy teljesítményű, hidegen és melegen is hatékony
 • Helyreállítja a rendszer keringését és hatékonyságát
 • Eltávolítja a vas és kálcium alapú lerakódásokat
 • Semlegesítésre nincs szükség
 • Biológiailag teljesen lebomlik és nem mérgező
 • Biztonságosan és könnyen kezelhető

Alkalmazás

 A Sentinel X800 Jetflo a központi fűtési rendszerek, hőcserélők erőteljes, hatékony tisztítószere. A kifejezetten öblítőgéphez kifejlesztett adalék eltávolítja a nem kívánatos vas oxid és kálcium alapú lerakódásokat a hőcserélőkről, radiátorokról és a csővezetékekről (vízkő és iszapmentesítés). Egyedi összetételének köszönhetően a Sentinel X800 semleges PH értéken átható diszpergálószerként hat, elkerülve így a hagyományos savval történő tisztítás szükségességét, és az azzal járó problémákat. Az adalék tartalmaz fémek rozsdásodását megakadályozó hatóanyagot is.

Adagolás

Egy liter Sentinel X800 Jetflo elegendő egy 8-10 radiátort tartalmazó átlagos rendszer tisztításához kb. 1,5%-os koncentrációban. Nagyobb rendszereknél 2 literre van szükség. Eldugult rendszerek esetében nagyobb koncentráció, egy tipikus rendszerhez 2 liter adalék használata ajánlott (kb 2%-os koncentráció). A Sentinel X800Jetflo nem alkalmas teljesen eldugult csövek tisztítására, hiszen áramlás hiányában a vegyszer sem jut el a célterületre.

Egy meglévő rendszer tisztításához a gyorsabb és hatékonyabb tisztítás érdekében kifejezetten javasolt a Sentinel X800 Jetflo öblítőgéppel együtt történő használata. Ilyen esetekben az adalék használata a öblítőgépen keresztül történik. ( Kövessük az öblítőgépgyártó által előírt utasításokat) Másik lehetőségként a Sentinel X800 Jetflo adalékot lehetőleg normális működési hőmérsékleten kell keringtetni nyitott szelepek és a szivattyú maximális teljesítménye mellett legalább két órán keresztül, vagy amíg a kívánt teljesítményt újra el nem éri.

A vegyszert a következőképpen adagolja:

Öblítőgéppel: Kövesse a gyártó útmutatásait!

Nyitott rendszerek: adagoló szelepen keresztül vagy Sentinel adagoló tartály használatával adagolja!

Zárt rendszerek: Ha a rendszer üres, akkor a termék a rendszer bármilyen kényelmesen hozzáférhető pontján beadagolható feltöltés előtt. Ha a rendszer tele van, használja a Sentinel adagolóedényt a feltöltőkörön, vagy más hozzáférési ponton történő beadagoláshoz.

 

A tisztítást követően a rendszert ki kell üríteni, majd átöblíteni, amíg a víz tiszta nem lesz. Újratöltéskor használjunk Sentinel X100 Inhibitort, vagy szükség esetén Sentinel X500 Fagyálló adalékot.

Tulajdonságok

 • Külső megjelenés: krémszínű/sárgásbarna diszperzió
 • Szag: enyhe
 • pH (koncentrátum): 6.5
 • Fagyáspont: -4C°

Kiszerelés

1 literes palack