A szolár alkalmazásokban nagyon magas hőmérsékletek fordulhatnak elő, amelyek gőzképződéshez vezetnek. A rendszer légmentességét biztosító levegőleválasztókat szinte mindig egy elzáró szelep után építik be, hogy megakadályozzák a gőzképződést és a szárazon való túlhevülést. Ennek eredményeként szinte nem is történik légtelenítés a rendszerben, annak ellenére, hogy levegő folyamatosan kerül bele. Mivel egy szolár rendszerhez általában tartozik másodlagos hőforrás, a felhasználó gyakran egyáltalán nem is veszi észre, hogy a szolár rendszeroldal a bekerült többlet-levegőnek köszönhetően szinte már nem is működik.

Autoclose légtelenítők – automatikusan nyitnak, amikor légtelenítés szükséges és automatikusan zárnak, amint gőz keletkezik.

SpiroTop_Solar_(AutoClose_looks_identical)_300dpi_67x100mm_DEgy szabadalmaztatott fejlesztésnek köszönhetően létrejöttek az Autoclose funkcióval működő légtelenítők. Amint a folyadék hőmérséklete a forráspont fölé emelkedik, a légtelenítő szelep gyorsan és teljes mértékben zár. Több levegőt nem választ le a rendszerről, de gőz sem szökik el, így megakadályozza, hogy a rendszer a légtelenítő segítségével szárazon felforrjon, valamint a szolárfolyadékmennyiség csökkenjen. Ahogy a rendszer eléggé visszahűl, a szelep újra nyit , és a légtelenítési folyamat újrakezdődik.

Ez azt jelenti, hogy állandó légtelenítés történik a rendszer ideális pontján gőzkilépés, így szolárfolyadékfogyás nélkül. Az elzárószelepek így feleslegessé válnak. Az AutoClose elvnek köszönhetően a szolár alkalmazások folyamatosan levegőmentesek. Ez növeli a rendszer hatásfokát és minden típusú kényelmetlenséget és panaszt megelőz.

 

 

Az AutoClose előnyei:

  • megelőzi a gyakori hibaleállásokat
  • a szolár hőközlő folyadék nem öregszik és fagy el idő előtt
  • a rendszer nem fog szárazon felforrni a légtelenítő által
  • az alkalmazás folyamatosan levegő mentes és hatékonyan működik
  • beépíthető új és már működő alkalmazásokba egyaránt